Sunn og god laksepai med svært lavt innhold av karbohydrater.
Denne paien er lett og rask å lage, og vi har hatt den som fredagskos flere ganger. Den passer både til hverdagsmiddag og hvis du får besøk. Serveres med en frisk, grønn salat.
Oppskriften fyller en form på ca. 23 – 25 cm i diameter.
Ingredienser:
Paideig
2 dl mandelmel
4 spiseskjeer sesamfrø
4 spiseskjeer kokosmel
1 spiseskje psyllium husk
1 teskje bakepulver
1 klype salt
3 spiseskjeer olivenolje/kokosolje
1 egg
4 spiseskjeer vann
Paifyll:
1 middels stor pakke med røkelaks
1 dl majones**
1dl ricottaost/philadelphia/annen naturell kremost**
1 dl fløte**
2 store/3 små egg
2 spiseskjeer hakket fersk dill/ 1 teskje dillkrydder
1/2 teskje løkpulver
1/4 ts sort pepper
2 dl revet ost (kan sløyfes dersom du ikke tåler melkeprodukter)
Salvie- og oreganokrydder
** Majones, kremost og fløte kan erstattes av 3 dl fet kokosmelk
Fremgangsmåte:
- Forvarm ovnen til 175 gr.celsius.
- Bland sammen ingrediensene til paideigen. Bruk mix master eller en gaffel.
- Dekk paiformen med bakepapir (jeg bruker også litt smør) for å gjøre det lettere å få paien ut når den er ferdigstekt. Trykk paideigen ned i formen. Du kan bruke en slikkepott eller fingrene, fuktet i litt vann og olje.
- Forstek paiskallet i ovnen i 10 – 15 min. til den er lett brunet.
- Miks sammen paifyllet unntatt røkelaksen, og hell det opp i paiskallet. Legg over røkelaksen og strø salvie og oregano over. Og eventuelt annet krydder etter egen smak.
- Stekes midt i ovnen til har fått gyllen farge, ca. 35 min.
Serveres med frisk grønn salat.
Bon Appetite!
Legg igjen en kommentar