Dette brødet er inspirert av oppskriften jeg fikk av en annen mamma til en type 1 sønn som også lever lavkarbo. Du kan finne henne HER på Facebook. Brødet, som er oppkalt etter sønnen hennes, er en av våre desiderte favoritter. Mye av grunnen til dette er at det både smaker og ser så «normalt» ut. Det er derfor et brød vi gjerne bruker på skolematen. Du vet, barna vil jo helst ikke skille seg for mye ut.
Hvis du følger denne oppskriften nøye vil du få et høyt og luftig brød som er veldig saftig. Det bør oppbevares i kjøleskapet, og holder seg godt der i minst en uke. Et tips er også å fryse ferdigoppskårede brødskiver og bare varme det du skal spise i brødrister. Hvis du smører på en helt frossen brødskive så er den tint og fersk når skolematen skal spises. 🙂
Vi beregner i underkant av 5 gr. karbohydrater pr. brødskive.
Ingredienser:
5 egg
1,5 dl yoghurt naturell/fete delen av kokosmelken på boks
0,5 ts natron
2 ss eplesider vinegar
2,5 dl mandelmel
1,5 dl linfrømel eller linfrø kvernet til mel
1 dl solsikkefrø
0,5 dl chiafrø
1,5 dl havregryn
2,5 ss psyllium husk
1 ts salt
1 dl vann (litt mer hvis deigen blir for tørr)
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 170 grader og dekk en brødform med bakepapir.
- Skill eggehvite fra eggeplomme og stivpisk eggehvitene. Ha så eggeplommene oppi litt etter litt mens du rører forsiktig slik at ikke eggemassen faller sammen.
- Bland yoghurt, natron og eplesider vinegar godt sammen og ha det forsiktig oppi eggene.
- Bland alle de tørre ingrediensene i en separat bolle og ha det så oppi egg og yoghurt miksen.
- Tilsett vannet og rør alt godt sammen uten å piske hardt. Vi vil beholde fylden og luftigheten i deigen.
- Hell deigen oppi brødformen og la brødet steke midt i ovnen i ca 35-45 min.

Saftig brød som smaker godt med all slags pålegg.
hei! vi spiser paleo lavkarbo/keto dvs ikke korn, har du noen forslag på hva vi kunde erstatte havregryn med?
Hei,
Jeg erstatter noen ganger havregryn med malte linfrø med godt resultat.
Hilsen Guro
Hei, Noen har prøvd havrefiber, men jeg vet ikke ennå hvordan resultatet ble. Du kan erstatte havregryn med frø/nøttemel. Mulig du da må ha litt mer væske for at det ikke skal bli for tørt/kompakt brød.
Hilsen Guro
Hei, jeg lurer på det samme; har du forslag til hva vi kan erstatte havregryn med?
Hei,
Du kan for eksempel erstatte havregryn med mer malte linfrø/ chiafrø, eller du kan erstatte det med valgfritt glutenfritt mel.
Lykke til!
Dette er et veldig populært brød hjemme hos oss 🙂
Hilsen Guro
beritberg1960@outlook.com.Det e vel vanskelig å kutte ut havregryn.Brødet blir sikkert ikke det samme,men havregryn inneholder jo en del karbo.Trur eg kutte det ut og bruke litt havrefiber,og litt linfrømel,men egentlig blir jo brødet ikke det samme som ved å ha den mengden havregryn som skal være i oppskriften..
Havrefiber inneholder 0 karbo,og fås kjøpt på Helsekost butikker.Koster 65 kr på sunnkost for 1 pk på 300 gram.Eg bruker mye Havrefiber i min lavkarbo bakst.Da trenger man kanskje ikke havregryn.men vil sikkert merke at havregryn e kuttet ut.Det e snakk om 1,5 dl havregryn på et helt brød.
Hei Berit,
Bra tips! Del gjerne hvordan brødet ble etter at du brukte havrefiber istedenfor havregryn. Ble du fornøyd med resultatet?
Mvh Guro
Ble brødet bra da du erstattet havregryn med havrefiber, Berit?