
Klar for å nyte en blåbærmuffins og en kopp med noe varmt i ?
Barna jublet bokstavelig talt når de satt tennene i disse muffinsene. Søte, friske, luftige med en sprø skorpe og saftige bær – disse kan du trygt servere til hvem som helst. De er også glutenfrie og inneholder bare 7 – 10 gr karbohydrater pr. muffins.
Tid: 20 min
Steketid: 20 – 25 min. på 180 gr.
Antall: ca 12 stk.
Karbohydrater: Mandler inneholder 22 gr/100 gr. Kokos: 6gr/100 gr., Blåbær 7,5 gr/100 gr.
Vi beregner ca 7-10 gr. karbo pr. ferdige muffin.
Ingredienser:

Eva er fornøyd!
2,5 dl mandelmel
1 dl kokosmel
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
4 ss smør
6 egg
1 dl vann
4,5 ss sukrinmelis
saften av 1/4 sitron / 1 ts sitronekstrakt
2,5 dl blåbær (du kan også bruke bringebær)
Fremgangsmåte:
- Varm ovnen opp til 180 grader.
- Bland mandelmel, kokosmel, salt og bakepulver i en liten bolle og sett til side.
- I en større bolle piskes eggene luftige. Tilsett så smeltet smør, vann, sukrinmelis og sitron.
- Bland det tørre oppi det våte og rør godt sammen.
- Velt inn blåbærene til slutt.
- Fyll muffinsformene og stek midt i ovnen i ca 20 – 25 min. til overflaten er lysebrune.
- Avkjøles på rist.
- Server evt. med pisket krem på toppen 🙂

Saftig blåbærmuffins med sprø skorpe og friske bær.
Legg igjen en kommentar