Chia frø er små vitaminbomber som også inneholder mye protein og holder deg mett lenge. Dersom du vil ha et søtt pålegg, men samtidig holde blodsukkeret stabilt så kan jeg anbefale deg å lage dette syltetøyet.
Ingredienser
- 75 gram ferske eller frosne bringebær
- 2 ss chiafrø
- 1 ss søt fibersirup (for eksempel den fra funksjonell mat) eller honning
Fremgangsmåte
- Ha bringebærene i en bolle og bruk en håndholdt stavmikser (evt en blender) til å mose bærene godt. Du trenger ikke tine bærene først dersom du bruker frosne.
- Bland inn chiafrøene og fibersirup/honning med en skje.
- La syltetøyet hvile i minst 30 minutter (slik at chiafrøene rekker å svelle) før du smaker på syltetøyet.
- Oppbevar i lukket glass i kjøleskapet og spis opp i løpet av en uke (hvis du klarer å la det stå så lenge 😉
Legg igjen en kommentar