
Denne lavkarbo-suppen lages enkelt fra bunn og du kan bruke både ferske og frosne grønnsaker. Den er uten melk, men om du vil kan du erstatte kokosmelken med fløte.
Oppskriften gir ca. 6 gode, mettende porsjoner.
Ingredienser
- 0,5 løk finhakket
- 1-2 fedd hvitløk finhakket
- Ca 250 gr blomkål
- Ca. 250 gr brokkoli
- 3 gulrøtter
- 1,5 ss mejerismør/olivenolje
- 1 liter vann/kraft (jeg bruker ofte kyllingkraft)
- 2 dl kokosmelk
- Salt/pepper og eventuelt andre krydder/urter etter ønske og smak
Fremgangsmåte
- Skyll og kutt blomkål og brokkoli i små buketter/ la frossenbukettene av blomkål og brokkoli tine i ca 10 min. Imens finhakker du hvitløk og løk og kutter gulrøttene opp i ca 1 cm store biter
- Fres løk og hvitløk i smør til det blir blankt og fuktig, tilsett grønnsakene. La alt surre i ca 2 min
- Hell kraft og/eller vann over og la det koke i ca 5 min.
- Ta kjelen av platen, tilsett kokosmelk og bruk stavmikser for å gjøre suppen fin og glatt. Smak til med salt og pepper.
- Hold suppen varm på lav temperatur til du serverer.
Suppen smaker veldig godt sammen med pannekaker.

Legg igjen en kommentar