Disse browniene er saftige, sprø, søte og gode – uten å tukle for mye med blodsukkeret 😀
Ta de med som tur-snacks eller serverer dem til en kopp te eller kaffe. Veldig gode til dessert med pisket krem eller vaniljeis og hakkede nøtter.
I disse brownisene har jeg brukt tahini, som er en olje laget av sesamfrø. Tahinien gir kaken riktig konsistens og god næring. Du kan velge mellom lys tahini, som ikke setter smak, eller den mørke som gir nøtteaktig smak. Jeg varierer mellom begge. Du kan lese mer om hva tahini er her.
Tid: ca. 10 min å tilberede
Steketid: ca 15 – 20 min
Antall: 16 – 20 brownies
Karbohydrater: Vi beregner 10 karbohydrater pr. bit på ca 10 x 10 cm.
Ingredienser:
2 dl Tahini
1 dl sukrin gold
2 ss sukrinmelis
75 ml melasse og fibersirup (halvparten av hver). Dersom du ikke har melasse, bruker du bare fibersirup. Det vil da bli søtere og du kan redusere/ta helt ut sukrinmelisen.
1 ts vaniljeekstrakt
2 egg
2 ss smeltet smør
5 ss kremfløte
0,8 dl kakaopulver
1 ss kokosmel
0,5 ts natron
0,3 ts salt
0,8 dl kokesjokolade strø (usøtet) – du kan evt. grovhakke kokesjokolade (usøtet ca. 80% kakao)
Fremgangsmåte:
1. Forvarm ovnen til 175 grader. Smør en bakeplate som er ca 5 cm dyp og ca 23×23 cm stor.
2. I en stor bakebolle: Bland tahini, sukrin gold, sukrin melis, vaniljeekstrakt, egg, melasse/fibersirup, smeltet smør og kremfløte godt.
3. Bland så kokosmel, kakaopulver, natron og salt forsiktig inn. Til slutt rører du inn sjokoladestrø/hakket kokesjokolade. Deigen skal være temmelig tykk og seig.
4. Spre deigen utover smurt bakeplate. Hvis deigen er vanskelig å spre kan du bruke fett på slikkepotten for å lettere spre deigen utover.
5. Stek brownisene midt i ovnen i ca 15 – 20 min eller til deig ikke kleber seg til kniven du stikker ned i midten av kaken. PS Ikke overstek. Brownisen kan gjerne være litt våt i konsistensen.
6. Kjøl ned kakene i romtemperatur før du serverer dem.
Brownies som dessert
Disse brownisene likes av både store og små, derfor er de en sikker vinner i flere anlednigner. Hvis du vil ha en fantastisk god og rik dessert kan du varme browniesen litt i pannnen sammen med hakkede mandler og legge en kule vaniljeis over ved servering.
Brownies som turkos
For å være sikker på at det blir nok dobler jeg gjerne oppskriften når jeg skal ha med brownies på tur. Bak dagen før og la kaken være helt kjølig før du skjærer den opp i ruter og gjerne drysser sukrinmelis over. Legges i boks med folie/bakepapir mellom lagene.
Dette smaker godt på tur – og gjerne sammen med en kopp kaffe eller te fra termos.
Legg igjen en kommentar