Polyfenoler kan forebygge utvikling av en rekke sykdommer, blant annet diabetes. I tillegg vil mat som inneholder dette stoffet kunne øke insulinsensitivitet!
Bruk derfor sommeren til å fråtse i grønnsaker, bær og frukt! Og tenk alle farger. For fargene kan si noe om mengde og type næring i grønnsaken. På denne måten får du i deg rikelige mengder med polyfenoler.
Hva er polyfenoler?
Polyfenoler er en potent antioksidant som gjennom forskning har vist seg å gi beskyttelse mot utvikling av diabetes, kreft, hjertesykdom og nervesykdom.
Og har du diabetes vil rikt inntak av polyfenoler øke insuilnfølsomheten og gjøre glukoseopptaket i blodet langsommere. Ja, for stadig flere studier påviser at jo mer farger du spiser jo lavere forekomst av diabetes, fedme, hjertesykdom og kreft ser man!
Fargerik mat
Grønne salater og avokado, røde tomater og paprika, lilla moreller, blå blåbær og sorte solbær, rødvin – for å nevne noen… Ulike farger i maten vil si næring av ulik kvalitet.
Polypenoler av fargen blå, fiolett og sort har for eksempel vist seg å være ekstra gunstig for hjernen (kognitiv funksjon) og beskytter mot blant annet demens.
Trenger vi kosttilskudd?
Mat som medisin
Mat KAN virke bedre enn medisin for å forebygge og bekjempe sykdom. Og det helt uten bivirkninger! Bortsett fra nytelsen som vi også får fra mat som smaker godt 😉
Så hvis du vil ha energien opp, bedre humør og mer stabilt blodsukker – eller rett og slett bare bedre livskvalitet, så skal du vite at den maten du spiser også er informasjon til kroppen om å forebygge og behandle sykdom!
Sommer og sol
Bruk sommeren og tilgangen vi da har på friske grønnsaker, bær og frukter. Nyt smaken av norske tomater som ENDELIG smaker som en tomat bør; friskt, søtt og godt!
Finn ut hvilke enkle, riktige justeringer du kan ta for å få de resultatene DU ønsker for helsa di.
Få kostholdsplan tilpasset din ønsker og behov – slik at du slipper å lure på hva du skal spise for å nå dine helsemål!
Test ut sommerens herlige frokostforslag; Chiapudding!
Legg igjen en kommentar