Cannoli er et tradisjonelt siciliansk bakverk som vanligvis er formet til et lite rør, fritert og fylt med søtet ricotta.
Denne lavkarbo varianten av Cannoli ligner ikke på et rør. Jeg har brukt mange av de samme ingrediensene som orginalvarianten, som forøvrig kan varieres med ulike smaker fra vanilje, nøtter og sjokolade. Original cannoli er ikke veldig søt, mer mektig og rik i smaken. Og det er denne varianten også! Denne kan spises til dessert eller som et lite mellommåltid og passer ypperlig til en kopp kaffe/te – eller et glass vin 😉
Tid: Ca. 30 min.
Antall: 12 stk
Karbohydrater: 3-5 gr pr kake.
Ingredienser:
Kakebunnene:
5 dl mandelmel
2ss sukrin melis
2ss sukrin gold
0,5 ts kanel
0,5 ts mørkt kakaopulver
0,75 dl smeltet smør
1 egg
0,2 ts salt
1 ss Marsala vin. Har du ikke Marsala kan du bruke tørr sherry eller Madeira
Fyllet:
5 dl ricotta ost
1,2 dl sukrin melis
1ts vanilje ekstrakt
1 ts mandel ekstrakt
1 sitron, saften fra
Fremgangsmåte:
Kakebunnene:
- Sett ovnen på 175 gr.celsius.
- Bland alle ingrediensene for kakebunnene i en bolle og bland det godt sammen. Bruk gjerne kjøkkenmaskin.
- Spray eller smør en stor muffinsform med fett. Klem deigen ned i formene. Husk å la det bli godt med plass til å ha kremen oppi.
- Stekes midt i ovnen i 15 min. Kjøles så ned.
Fyllet:
- Bland alle ingrediensene til ricottafyllet sammen, gjerne i en kjøkkenmaskin.
- Fyllet settes inn i kjøleskapet til kakebunnene er omtrent romtempererte.
- Ha et par spiseskjeer av fyllet oppi hver kakeform, eller ha fyllet oppi en pose som du klipper et lite hull i slik at du kan klemme fyllet oppi hver kakeform.
- Pynt cannoliene med pistasjenøtter, sjokolade, kokosnøttflak, hakkede mandler etc.
- Oppbevares kjølig. Kan også fryses.
Buon Appetito!
Legg igjen en kommentar