Typisk amerikansk, men ikke så uvanlig i Norge heller. Barna her velger ofte chicken nuggits når vi skal ha noe raskt og godt. Desverre er det veldig mye dårlig kvalitet på de som selges der ute, derfor har jeg nå eksperimentert fram en kjempegod og sunn variant.
Jeg lager en stor posjon og fryser over halvparten slik at vi har en rask og sunn middag tilgjengelig i fryseren.
Disse er lavkarbo (vi beregner en 3-4 karbohydrater pr nugget – og jeg lager dem litt store), glutenfrie og jeg bruker rent kyllingkjøtt (fileer).
Denne porsjonen gir ca 4o nuggets:
Ingredienser:
5 egg
16 ss olivenolje
ca 1,5 kg kyllingfileter
400 gram mandelmel
1,5 ts salt
1 ts hvitløkspulver (kan sløyfes)
7-8 ss sprøstekt løk
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 180 grader.
- Bland egg og olivenolje i en bolle
- Bland mandelmel, salt, hvitløkspulver og sprøstekt løk (jeg bruker å knuse den sprøstekte løken slik at den blir nesten som pulver) sammen i en annen bolle
- Skjær kyllingfiletene opp i passe store biter, ca 2×3 cm. Dypp hver bit først i egg- og oljeblandingen, så i melblandingen. Pass på at bitene blir helt dekket.
- Legg bitene på en bakepapirkledd stekeplate og stek dem i 15 min før du snur dem og steker 10-15 min også på den andre siden.
- Serveres med tomatsaus/salsa/ketchup/majones og gjerne sprøstekt rosenkål!
Legg igjen en kommentar