
Healthy cobb salad with chicken, avocado, bacon, tomato, cheese and eggs. American food.
Etter at vi fikk diabetes i familien har jeg lagt mye energi i å få barna til å bli glad i grønnsaker. Og det har egentlig gått veldig greit. Jeg fokuserer på å alltid ha ferske grønnsaker i kjøleskapet og kutter opp og lager fersk salat ca. annen hver dag. Salaten skal helst spises nylaget, fordi det da er mest næring og god smak i den. Barna har ofte med seg salat som matpakke på skolen også. Til salaten passer vi på å ha mettende ingredienser, som bønner, linser, nøtter, egg og kjøtt. I tillegg heller jeg alltid rikelig med extra virgin olivenolje over.
Cobb er en populær amerikansk salat. Den er full av proteiner og annen næring. Dette er favorittsalaten til sønnen min!
Ingredienser i salaten:
5 dl romanosalat, kuttet opp
2 dl cherrytomater
1 avokado i skiver/biter
100 gr skinke, i biter. – Enten ferdig røkt eller stekt i olivenolje
2-3 skiver sprøstekt bacon gjerne fra kalkun/kylling
2 hardkokte egg
30 gr blåskimmerost
Dressing:
1 ss olivenolje
1 ss eplecider vinegar
1 ts sitronsaft
1 ts dijon sennep
litt hvitløk
Salt og pepper
Tilbereding:
Legg romanosalaten nederst i bollen og legg de andre ingrediensene over. Dressingen blandes sammen og helles over salaten.
Nam – nam 🙂

Vi spiser salater i alle varianter. Tilby barna grønnsaker i alle farger, og la dem prøve seg fram selv. Mange barn liker ikke salaten ferdigblandet og vil heller komponere selv.
Legg igjen en kommentar