Disse daddelbitene egner seg like godt som dessert og turmat, som et raskt lite mellommåltid. Det var målet med denne oppskriften. I tillegg er det i alle mine oppskrifter viktig at maten gir god smaksopplevelse, metthetsfølelse, energi som varer og holder blodsukkeret stabilt.
Ingredienser:
- 100 gr fibersirup
- 1 ss honning (valgfritt! Jeg synes det blir søtt nok uten 😉
- 100 gr mandelsmør (du kan lage det selv eller kjøpe det å glass på helsekosten)
- 2 ss kokosolje
- 1 ts vaniljeekstrakt/vaniljesukker
- 4,5 dl (155gr) mandler (bland gjerne med andre nøtter som cashew, pistasje og valnøtter)
- 1,5 dl solsikkefrø
- 1 dl gresskarkjærner
- 5 store (medjol) /6-7 små daddler
- 30 gram kokosstrø
- 30-40 gr tørkede tranebær
- 70 gr kokesjokolade (over 70% kakao)
Fremgangsmåte:
- Legg bakepapir i bunn av en form, f.eks en brødform.
- Ha fibersirup, honning, mandelsmør, kokosolje og vaniljeekstrakt (bruker du vaniljesukker venter du med denne og har den sammen med det tørre) i en kjele. Kok opp og la det småkoke på svak varme i 10 min. Pass på at det ikke brenner seg i bunn eller koker for hardt.
- Ha dadler, frø og nøtter i en blender/kjøkkenmaskin og kjør det til en passe fin blanding (det er godt med litt biter!).
- Bland nøtteblandingen sammen med den varme sirupblandingen og ha oppi tranebærene og den hakkede kokesjokoladen.
- Bruk en skje til å ha blandingen over i den bakepapirkledde formen.
- Ta et matpapir oppå blandingen og bruk hendene til å presse blandingen sammen og jevnt ned i formen.
- Ta av matpapiret på toppen og plasser formen i fryseren i et par timer.
- Ta formen ut av fryseren og ut av formen ved å ta tak på hver side av bakepapiret. Kutt opp i 12-15 rektangulære biter med en skarp kniv. Oppbevares i kjøleskap eller i fryser.
- Ved servering drysser du kokosstrø over bitene.
Legg igjen en kommentar