Dette er favorittsnacksen vår om dagen. Supre når du trenger noe raskt for å «plukke deg opp» men du har ikke tid til å lage et ordentlig måltid. Anvendelig også som rask energi før trening eller når det blir et par timer ekstra før middag. Smaker også veldig godt sammen med en kopp te eller kaffe.
Tid: 15 min i forberedelser og 25 min steketid.
Antall: Hele oppskriften gir ca. 10 biter.
Karbohydrater: Vi beregner mellom 5 – 10 gr. karbo pr. bit.
Ingredienser:
170 gr. smør eller kokosfett
5 ss sukrin eller tilsvarende (jeg bruker sukrin melis)
1 ts vanilje-ekstrakt/-essens
1 ts kanel
40 gr glutenfri havre
40 gr sesamfrø
55 gr solsikkefrø
55 gr gresskarfrø
55 gr linfrø
55 gr mandler
55 gr hasselnøtter, valnøtter, cashewnøtter. Velg og miks!
2 ss mandelsmør / tahini eller annet nøtte-/frøfett
2 ss fibersirup, jeg bruker Fibersirup Gold fra Funksjonell mat
0,5 ts salt
2 egg, pisket sammen
Sjokoladebiter, mørk sjokolade strøs over etter ønske.
Fremgangsmåte:
- Forvarm ovnen til 180 grader celcius. Smør en bakeplate med litt høyde på kantene ca. 33 x 23 cm og dekk bunnen med bakepapir. Jeg bruker to brødformer.
- Smelt smøret/kokosoljen i en middels stor kjele. Ta kjelen av platen og rør inn sukrinmelis, vaniljedråpe og kanel.
- Grovmal nøttene i en kjøkkenmaskin. Jeg bruker å grovmale frøene også fordi vi liker en litt finere konsistens på barene.
- Bland havre, frø og nøtter med smørblandingen i kjelen. Tilsett også mandelsmør/tahini, fibersirup og salt.
- Til slutt har du eggene oppi og rører alt godt sammen.
- Hell blandingen oppi bakeformen. Spre det godt tover og strø sjokolade-chipsen over. Legg et nytt lag med bakepapir over og bruk hendene til å presse røra godt sammen og ned i formen.
- Stekes på 180 grader i 20-25 min. til de har fått litt stekefarge. La energibarene kjøle seg ned i formen(e) over natten.
- De avkjølte energibarene kan så tas ut av formen og skjæres opp i ca 10-12 barer.
- Holder seg godt i en lufttett boks i kjøleskapet i en uke. Kan også fryses for mye lenger holdbarhet.
Marit says
Tusen takk ser herlig ut til kos på helg??❤️ Gleder meg til å prøve å lage dette.
gurogaarder says
Så koselig å høre Marit! 🙂 De er veldig gode ja. Når jeg skal lage dem mer for helgekos tar jeg ofte litt mer sukrin og fibersirup i for å gjøre de litt søtere! Lykke til med baking og bare skriv inn hvis du lurer på noe.:-)
Turid Soløy says
Tusen takk, Guro!
Disse skal jeg prøve å lage?