Denne kaken forsvant litt for fort hjemme hos oss! Deilig dessert på en kjølig høstkveld, enda dette er en stor porsjon som fyller stor paiform ( 30 cm).
Ingredienser:
150 gram mandelmel
50 gram havregryn
90 gram sukrin gold
4 egg
80 gram smeltet smør
1 ts bakepulver
2 ss sitronsaft
1 ts vaniljesukker/vaniljeekstrakt
1 klype salt
3 store/4 små epler, gjerne syrlig type som Granny Smith, eller bruk de norske når det er sesong
200 gr frosne eller ferske jordbær
ca 1 dl hakkede mandler
ca 2 ss kanel
Fremgangsmåte:
- Varm ovnen opp til 180 grader
- Pisk sammen egg, smeltet smør, sitronsaft og vanilje.
- Tilsett mandelmel, havregryn, sukrin, bakepulver og salt
- Ha deigen over i en paiform
- Skrell og skjær eplene i skiver (eller behold skallet på dersom du foretrekker det) og vend de inn i kanel
- Skjær jordbærene i skiver og vend de inn i kanel
- Trykk epler og jordbær inn i paideigen. Jeg bruker å ha eplene i to sirkler ytterst og så jordbærene i midten (se bilde).
- Strø grovhakkede mandler og gjerne mer kanel over.
- Stekes midt i ovnen i 40 – 50 min.
Serveres varm, gjerne med pisket krem.
Legg igjen en kommentar