Hva er vel bedre enn varm eplepai en kald høstkveld! Og denne paien er supergod! Den sprøe skorpen, de saftige, friske Granny Smith eplene og kanelen på toppen gjør den perfekt som lørdagskos – eller kos hvilken som helst dag.
Paien er både lavkarbo og glutenfri -uten at det går utover smaken!
Tid: Beregn ca 1 time på å lage kaken fra start til slutt.
Karbohydrater: Vi beregner 10 gr pr kakestykke.
Ingredienser
Paiskjellet:
6 ss smør, smeltet
5 dl mandelmel
75 ml sukrin
1 ts kanel
Paifyllet:
6-7 dl Granny Smith epler skjært i tynne skiver, jeg bruker ostehøvelen
Saften fra 1/3 sitron
75 ml/50 gr smør
1/2 ts kanel
1 dl sukrin, gjerne den brune (sukrin gold)
På toppen:
1 ss sukrin, gjerne den brune
1/3 ts kanel
Instruksjoner
sett ovnen på 200 grader.
Paiskjellet:
- Rør sammen smeltet smør, mandelmel, sukrin og kanel i en mellomstor bolle. Bruk gjerne en gaffel.
- Press deigen ned i en paiform som er ca 28 cm i diameter og 4-5 cm høy. Press slik at det blir en kant på ca 2 cm på sidene. Bruk fingrene eller en metallskje. Jobb litt raskt slik at deigen ikke rekker å klisse seg til.
- Prikk paibunnen med en gaffel og forstek den midt i ovnen i 5 min.
Paifyllet:
- Bland epleskivene og sitron sammen i en bolle.
- Legg epleskivene jevnt utover paibunnen. Press epleskivene litt ned i paibunnen til slutt.
- Bland smør, kanel og brun sukrin i en bolle og kjør det i mikrobølgeovnen i 1 min. Bland det godt sammen og bre det jevnt over eplefyllet.
- Stek paien midt i ovnen i 30 minutter.
- Etter 30 min tar du paien ut og dytter eplefyllet litt ned i formen ved hjelp av en spiseskje.
- Reduser varmen på ovnen til 175 grader og stek paien videre i 20 min. Legg bakepapir over paiformen hvis den begynner å bli brent på kantene.
- Ta paien ut av ovnen og sett den på en rist.
På toppen:
- Bland sammen brun sukrin og kanel og strø det over den varme paien.
- Server paien varm eller kald med en kremklatt eller vaniljeis.
Legg igjen en kommentar