Dette er klassikeren fra middagene hos farmor i barndommen.
Bruk de grønnsakene du har – men det er ekstra godt med rotgrønnsaker.
Har du tid, så lag ordentlig kjøttkraft. Her viser jeg hvordan du gjør det.
Tid: ca 2. timer
Karbohydrater: Vanskelig å beregne når alt er blandet sammen og i små biter. Vi beregner ca 5 gr. karbo pr porsjon.
Innhold av karbo pr 100 gram for rotgrønnsakene i denne oppskriften: Gulrøtter 10 gr., Pastinakk 18 gr., selerirot 3gr., Squash 3,1 gr.,Kålrot 9 gr., Fennel 7 gr., Purreløk 14 gr
Ingredienser:
1 kg storfekjøtt/høyrygg. Ha gjerne med bena fordi det gir mer smak og næring til suppen
2 l vann og et par t-skjeer buljong eller konsentrert fond. Har du laget kjøttkraft bruker du det
3-4 gulrøtter
1 sellerirot
2-3 pastinakker
1 stor/ 2 små squash
1 grønn paprika
1 liten kålrot
1 fennel
1 purreløk
smak til med salt og pepper
Persille, rosmarin, salvie er gode urter du kan bruke.
Tilsett også annet krydder som basilikum og gressløk etter smak.
Fremgangsmåte:
1. Kok opp vannet/kraften og tilsett kjøttet og urtene (hvis du har)
2. La dette trekke på kokepunktet i ca 1,5 t. fjern skummet underveis
3. Når kjøttet er mørt og løsner fra beina kan du ta det ut av suppen
4. Skjør opp alle grønnsakene og ha det oppi suppen. La dette småkoke i ca 15 min
5. Ha så kjøttet, skåret opp i biter, tilbake i gryta
6. Smak til med salt, pepper og evt. annet krydder
7. Server suppen rykende varm med brød ved siden
Legg igjen en kommentar