Hverdagsmaten bør være enkel og raskt å lage, uten at det går på bekostning av næring! For når ellers, enn i den travle hverdagen, er det vi trenger all den energien vi bare kan få av gode råvarer?
Denne retten er det raskt og enkelt å «smelle sammen» putte inn i ovnen og etter 30 min er den klar.
Ingredienser
- Laks eller ørret (ønsket mengde) Jeg lager store porsjoner og fryser ned rester
- Grønnsaker. Bruk det du har i huset. Jeg bruker som regel: gull løk/sjarlotteløk/purre, hvitløk, en chili, squash, gulrøtter, fennikel, cherrytomater, brokkoli, blomkål…
- Sitron/ lime
- Olivenolje
- Salt, pepper og annet krydder som dill, gurkemeie. Ha gjerne oppi et par laurbærblad om du har
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200 grader.
- Finhakk hvitløk og chili (fjern frøene hvis du ikke vil ha det «hot»). Hakk opp løk og resten av grønnsakene. Jeg bruker la gulrøtter, fennikel, brokkoli etc. være i litt store biter og cherrytomatene hele. Har jeg ikke cherrytomater bruker jeg tomater i store i båter. Skjær sitron/lime i skiver. Fjern skallet dersom den ikke er økologisk.
- Finn fram en ildfast form med lokk. Legg fisken nederst og legg så finhakket hvitløk, løk og chili. Over der legger du gulrøtter, fennikel og alle de andre grønnsakene.
- Hell over 3-4 spiseskjeer med god olivenolje (gjerne extra virgin)
- Legg så sitronskivene på toppen og krydre. PS. Det er ikke nødvendig med mye salt eller krydder, for når disse aromaene får jobbe sammen blir det en herlig smak.
- Sett lokket på formen og plasser den midt i ovnen. Den bruker være ferdig etter ca. 30 min. Ta formen ut og forsiktig ta av lokket (OBS! Dampen inne i formen er kokende varm). Kontroller om fisken er gjennomkokt ved å dele en av bitene i to. Og prøvesmak en av gulrøttene for å finne ut om de har fått rett konsistens.
- Serveres – og nytes varm.
God middag!
Legg igjen en kommentar