Dette brødet gjør seg både som en slags kake og som en brødskive med pålegg. Barna elsker å få det servert med skiver av Granny smith epler (de syrlige grønne) og kanel på.
Hele brødet inneholder om lag 50 karbohydrater, det vil si ca 4 – 5 gram pr. brødskive.
Ingredienser
2,5 dl smeltet smør
4 egg
1/2 dl usøtet mandelmelk (eller annen melk)
2,5 dl gresskarpure
5 dl mandelmel
1 dl kokosmel
4 st bakepulver
1 dl sukrin eller annen lavglykokjemisk søtning
en klype salt
1 ts kanel
1/4 ts muskat
1/4 ts annet krydder som ingefær, kardemomme, pepper etc.(ikke overdriv)
1/2 dl hakkede valnøtter (valgfritt)
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 175 grader.
- Bland sammen smeltet smør, egg, mandelmelk og gresskarpure.
- Bland sammen mandelmel, kokosmel, sukrin, salt, krydder og bakepulver. Bruk gjerne en mixmaster.
- Bland det våte oppi det tørre i mixmasteren, og la alt få røres godt sammen.
- Bland inn valnøttene hvis du har valgt å ha de med.
- Ha deigen oppi en brødform dekket med bakepapir. Du kan strø nøtter og frø på toppen om du ønsker.
- Stek brødet midt i ovnen i ca 60 min. Test ved å stikke en kniv ned i brødet, kommer den opp ren er det ferdigstekt.
- Skru av ovnen men la brødet bli der inne i ytterligere 15 min. Legg et bakepapir over dersom det er veldig stekt på toppen.
- Ta brødet ut av ovnen og fjern det forsiktig fra formen.
- La brødet kjøles helt ned før du begynner å skjære i det. jeg bruker å la det stå i ca 4 timer, eller natten over med et lett kjøkkenhåndkle over.
Velbekomme 😀
Legg igjen en kommentar