
Gulrotkake har alltid vært en av favorittene hjemme hos oss. Derfor brukte jeg tid på å utvikle en variant som er fantastisk god og saftig, bare sunnere og bedre for kroppen.
Jeg har brukt flere amerikanske oppskrifter som utgangspunkt. Derfor er måleenhetene litt rare; 1,7 og 1,2 osv. Men jeg har erfart at når det kommer til baking så er det ekstra viktig å følge mengdeanvisningene nøye, så kan man være kreativ på andre måter. Og det oppfordrer jeg deg til å være også! Så liker du vanligvis ananas i gulrotkaken, så kan du også tilsette det her, eller bruke tranebær istedenfor dadler etc. Men første gang anbefaler jeg deg å følge denne oppskriften for å erfare hvordan den blir.
God baking! 👩🍳 Husk å legge inn en kommentar under og fortell hva du synes om kaken!
Ingredienser
For kaken:
- 7 dl dl mandelmel
- 1,7 dl valnøtter (valgfritt)
- 1 ts bakepulver
- 0,5 ts natron
- 0,75 ts salt
- 1,5 ts kanel
- 1 ts ingefærpulver (valgfritt, men anbefales)
- 0,5 ts muskat (valgfritt, men anbefales)
- 0,3 ts kardemomme
- en klype nellik (valgfritt, men anbefales)
- 5 store egg
- 1,7 dl sukrin gold/ annet lavkarbo brunt sukker
- 0,7 dl sukrin lønnesirup/ vanlig lønnesirup
- 2 ts vaniljeekstrakt/ vaniljesukker
- 4,7 dl revet gulrot
- 1,2 dl olivenolje
- 1,7 dl revet usøtet kokos
- 1,2 dl hakkede dadler
For glasuren:
- 200 gr kremost naturell
- ca 4 dl sukrinmelis (eller annen lavkarbo søtning) Smak til – kanskje vil du ha den mer/mindre søt?
- 0,5 ts vaniljeekstrakt/vaniljesukker
- 0,5 lime/liten sitron – saften av (smak til så det ikke blir for surt)
Melkefritt alternativ:
Dersom du ikke vil ha melkeprodukter i kaken kan du piske den fete delen av kokosmelk sammen med melis, vaniljesukker og litt sitronsaft.
Et annet alternativ er å bare sikte melis over kaken.
Det kan også være godt med melkefri vaniljekrem på kaken. Den kan du lage selv eller kjøpe i de fleste matbutikker.
Fremgangsmåte
Kaken:
- Sett ovnen på 180 grader. Klargjør en rund (ca. 24 cm i diameter) eller firkantet kakeform med bakepapir.
- Hakk opp halvparten av valnøttene og spar resten til å pynte kaken med.
- Bland sammen det tørre; mandelmel, bakepulver, natron, salt, ingefærpulver, muskat, nellik, kardemomme og kanel i en bakebolle.
- Pisk eggene i en kjøkkenmaskin i 5-7 min til de er luftige og tilsett brunt sukker (sukrin gold) litt etter litt. Rør så inn lønnesirup og vaniljeessens/vaniljesukker.
- Riv gulrøttene og klem litt av væsken ut av dem med tørkepapir/ kjøkkenhåndkle. Ha dem over i en bolle og bland inn olivenolje, kokos, hakkede valnøtter og hakkede dadler.
- Med hastigheten på lav: bland først inn 1/3 del av mandelmel blandingen inn i eggeblandingen, så halvparten av gulrotblandingen inn i eggeblandingen. Bland så inn den neste 1/3 del av mandelmelblandingen så resten av gulrotblandingen. Til slutt rører du inn den siste 1/3 del av mandelmelblandingen og blander alt godt sammen.
- Hell kakerøra over i den smurte kakeformen og la den steke i ca. 20 min. på 180 grader midt i ovnen. Du vet kaka er ferdig ved å stikke en tannpirker/kakenål ned i kaken uten at den blir dekket med røre.
- La kaken kjøle seg ned på en rist i minst 10 min. før du tar den ut av formen.
Glasuren:
- pisk sammen romtemperert kremost og melis.
- bland inn vaniljesukker/-essens og saften av lime/sitron
- Når kaken er nedkjølt brer du et tykt lag av glasuren over kaken og serverer med et smil 😊



Legg igjen en kommentar