Kjøttkaker er supre å fryse for å gi en rask middag en annen dag, så lag gjerne mange når du først er i gang. Denne oppskriften gir ca 40 små kjøttkaker.
Vi bruker chiafrø i kjøttkakene fordi det er en super måte å få i barna all den fantastiske næringen som er i chiafrø – som omega 3, kalsium og jern. Vi bruker også mye krydder og urter i, avhengig av hva som er tilgjengelig.
Server gjerne disse kjøttkakene sammen med grønnsaksmos.
Ingredienser:
1000 gr karbonadedeig/kjøttdeig
2 ts chiafrø eller 2 egg (eller halvparten av hver)
Div. krydder som oregano, nellik, salvie, basilikum salt (2 klyper) og pepper.
Finhakket løk (valgfritt)
Finhakket sorte oliven (valgfritt)
Fremgangsmåte:
- Varm opp stekeovnen til 170 grader.
- Bland chiafrøene i litt vann og la det stå og svelle i ca 15 min. til det har blitt en geleaktig masse.
- Bland alle ingrediensene.
- Stek kjøttkakene i smør til de har fått en brun overflate. Ha dem over i en ildfast form.
- Stek kjøttkakene videre i ovnen til de er gjennomstekte, i ca 15 min.
Legg igjen en kommentar