Dette lavkarbobrødet er et av de mest populære hjemme hos oss. Det blir vanligvis ikke så høyt, men hvis du dobler oppskriften får det høyden til et «vanlig» brød. Da må du øke steketiden med ca 35 min og det kan være lurt å legge et bakepapir over slik at brødet blir stekt inni uten å bli svidd på toppen.
Dette brødet inneholder mye sunne fettstoffer og holder deg mett lenge! Kun ca. 5 gram karbohydrater pr. 100 gram ferdig brød.
Ingredienser:
4 egg
3 dl rømme/cremefraiche/yoghurt naturell
3 ss olivenolje/smeltet smør
50 gr linfrø
50 gr solsikkekjærner
75 gr glutenfri havre
25 gr gresskarkjærner
1 ss fiberhusk (psyllium husk)
1 ts bakepulver
et par klyper salt
Fremgangsmåte:
- Bland alt det tørre i en bolle. Jeg bruker å putte frø, kjærner og havre i blenderen først fordi barna liker best brød med fin konsistens.
- Bland alt det våte i an annen bolle og hell det over i det tørre.
- Blandes godt. Konsistensen vil være litt grøtaktig.
- Hell deigen over i brødform dekket med bakepapir.
- Stekes midt i ovnen på 180 gr.c i ca 55 min.
Sissel B. Isachsen says
Dette var kjempegodt og saftig. Tusen takk Guro.
Anne says
Takk for mange fine oppskrifter, inspirasjon og tips rett i innboksen. Skal bake dette i dag, men lurer på hvordan du har klart å dekke det med solsikkefrø når deigen bare er tømt rett i formen?
Sandra says
Godt brød. Har du næringsinnhold på dette brødet?
gurogaarder says
Hei Sandra,
Har desverre ikke næringsinnhold på denne oppskriften. Men veldig lavt innhold av karbohydrater…
Hilsen Guro