Dette er en sjokoladekake oppskrift jeg fikk mens jeg jobbet for den italienske mesterkokken Fabio Flagiello. Den inneholder olivenolje, men ikke la deg skremme av det! Kaka er helt nydelig, og ganske sunn 🙂 Jeg har tilpasset originaloppskriften litt for at den skal passe inn i min lavkarbo livsstil, men det har ikke gått ut over smaken synes jeg! Og som alltid, jeg deler ikke oppskriftene med deg før det er suksess hos de kresne ganene rundt meg 😉
Ingredienser
50 gr kakaopulver
0,3 dl kokende vann (litt mer dersom du ikke skal ha kaffe/cognac i kaken)
1 ts vaniljesukker/vaniljeekstrakt
150 gr mandelmel
0,5 ts natron
1 ts-tupp salt
1,5 dl olivenolje
3 egg
50 gr sukrin gold/ melis
3 ss akasie honning/fibersirup
Valgfritt, men anbefales:
50 gr hakket kokesjokolade (over 70% kakao)
1 shot med cognac
1 shot med espresso kaffe
Fremgangsmåte:
- Forvarm ovnen til 170 grader og gni kakeformen (ca 23 cm i diameter) inn med litt olivenolje eller dekk den med bakepapir.
- Bland kakaopulveret med kokende vann og rør til du har en jevn blanding. Bland inn vaniljeessens/vaniljesukker og sett den til side slik at den får kjølet seg ned litt.
- I en annen bolle blander du mandelmelet med natron og salt.
- Med en hÃ¥ndmikser eller kjøkkenmaskin blander du sammen egg, olivenolje, sukrin gold, sukrin melis, fibersirup/honning. Piskes ganske kraftig sammen i 3-4 min til du har en tykk «kremet» konsistens.
- På lavere hastighet pisker du inn kakaoblandingen, samt evt. cognac og kaffe (valgfritt). Bland så gradvis inn mandelmel blandingen.  Helt til slutt har du i den grovhakkede kokesjokoladen (valgfritt).
- Ha kakedeigen over i kakeformen ved hjelp av en slikkepott.
- Stekes midt i ovnen i 20 – 30 min. Sjekk om kaken er ferdig ved Ã¥ stikke en tynn trepinne gjennom. Den skal komme ut med litt sjokolade pÃ¥ seg. Og det er bedre Ã¥ la denne kaken stÃ¥ litt for kort enn for lenge synes jeg. For da blir den saftigere.
- La den italienske sjokoladekaken kjøle seg ned på en rist i ca 10 min før du serverer, gjerne med en klatt krem/kesam eller bare som den er.
Buon Appetito!
Jennie Hindersson says
Sikkert det er bare 0,25 dl vann? føles feil ut/for lite?
gurogaarder says
Hei Jennie,
Ja det skal ikke være mer enn 0,25 dl kokende vann. Du tilsetter jo olje og fibersirup/honning i tillegg som også er flytende. Dersom du likevel opplever at kakedeigen blir for tørr kan du tilsette litt mer vann.
Lykke til!
Hilsen Guro
Anita says
Hva med uten sukrin etc?
Deler du den oppskriften også 🥰
gurogaarder says
Hei Anita,
Du kan velge å bruke vanlig sukker/ melis eller kokosblomssukker og honning i samme forhold som sukrin. Da blir naturligvis ikke kaken like sunn eller lavkarbo 😉
Hilsen Guro