Stadig flere tar tilbake vår eldgamle tradisjon om å lage kjøttkraft. Ja, det har nærmest blitt trendy å koke kraft!
Dette synes jeg er flott, for kjøttkraft har mange helsefordeler og er det reneste skjønnhetsmiddel!
Jeg har også begynt å koke kraft, og den herlige og mettende følelsen av fersk suppe kokt på ekte råvarer gir en følelse av tradisjon, og minner meg om søndagsmiddager hos farmor for mange år siden.
Det er mange kilder til mer vitenskapelig begrunnelse for hvorfor du skal brette opp ermene og gå i gang med å koke marg og bein fra dyr, – se noen av mine lenker under hvis du vil ha mer fakta.
Jeg vil i denne bloggen holde meg til hovedgrunnene til at jeg har kastet meg på kraftbølgen og kanskje det vil få deg til å gjøre det samme – hvis ikke du har gjort det allerede da? 🙂
Det er kraft i krafta!
Kraft har et høyt innhold av kollagen, et elastisk protein som er det viktigste bindemiddelet for å opprettholde styrke og elastisitet i hud, hår, negler, muskler og ledd. Egenproduksjon av kollagen avtar med alderen og dette er med på å gi oss rynker, tynnere hår, flisete negler og svakere og mindre elastiske ledd. Kollagen-proteinet må tilføres innenfra, så ikke la deg lure av antirynkekremer som inneholder kollagen, proteinet er nemlig for stort til å kunne absorberes av huden.
Kraft er også rikt på mineraler som fosfor, magnesium og kalsium. Dette er livsviktige mineraler som brukes i utallige prosesser i kroppen. Desverre får vi ikke lenger så mye mineraler i oss gjennom maten fordi jorda er blitt så utarmet. Og er du blant de mange som er sensitiv mot melkeprodukter så er kraft en god kilde til å få i deg nok kalsium.
Har du mageproblemer som irritert tarm, oppblåsthet eller andre utfordringer med fordøyelsessystemet så kan de unike næringsstoffene fra kraft styrke og gjenopprette balansen i tarmen.
Sist men ikke minst – det smaker godt! Kraft kan drikkes som den er, kanskje helst varm, eller brukes i supper og gryteretter. Noen drikker kun kraft under faste eller slanking for å få i seg nok næring, holde energien oppe og for ikke å miste muskler.
Så kast buljongen (eller spar den til nødstilfeller), som stort sett bare består av salt og smaksforsterkere. Unn deg heller den gode og styrkende følelsen du får av ekte vare. Det tar litt tid, men det er sannelig verdt det – DU er verdt det!
Se min oppskrift og videoer hvor jeg forteller hvordan og hvorfor du koker kraft.
Linker til mer informasjon om kraft:
https://www.youtube.com/watch?v=3ZrgETZzb0A
https://www.youtube.com/watch?v=msUrOxooIEg
https://www.youtube.com/watch?v=8QP4EXGaDrQ
Legg igjen en kommentar