Denne kaken minner meg om en kake en venninne laget da hun var alene hjemme, vi var vel rundt 12 år. Hun hadde mye forskjellig krydder i kaken, og fordi hun nok er et naturtalent i å kombinere de riktige smakene (og kanskje hadde litt flaks), så den ble kjempegod! Den var saftig, myk og hadde en spennende eksotisk smak.
Denne kaken er også litt eksotisk, og sikkert mye sunnere enn kaken min venninne lagde som inneholdt MYE sukker 😉
Likevel, denne kaken ble varmt tatt imot av store og små i familien, og ble servert som turmat også til venner som nikket anerkjennende mens de spiste. Det er alltid morro!
Kaken holder seg fersk i kjøleskapet i opp til en uke, og egner seg godt til å fryses. Den er glutenfri og vi beregner ca 10 karbohydrater pr kakestykke.
Jeg dobler gjerne denne oppskriften for å ha en stor langpanne.
Ingredienser:
4 egg
2 dl sukrin
1 ts vaniljepulver
2 ts kanel
0,5 ts kardemomme
2 dl kefir/ kesam/ fløte
20 gr kokosmel
150 gr mandelmel
1 toppet ss fiberhusk
1 ss bakepulver
100 gr mørk sjokolade, minst 70% kakao
1 appelsin, revet skall av
1/2 appelsin, saften av
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 170 grader.
- Pisk egg, sukrin, kanel, kardemomme og vaniljepulver til tykk eggedosis.
- Rør inn kefir/kesam eller fløte, så kokosmel, mandelmel, fiberhusk og bakepulver.
- Til slutt har du appelsinskall, appelsinsaften, og grovhakket sjokolade oppi røra.
- La røren hvile i 5 minutter. Ha i litt mer presset appelsinsaft hvis røren er for tykk.
- Hell røren i en godt smurt eller bakepapirkledd liten langpanne.
- Stekes i ca 30 min. Kjenn med en kakenål om den er ferdigstekt, det skal ikke sitte igjen noe deig på pinnen.
- Kaken avkjøles under et klede.
Glasur:
200 gr kremost naturell
30 gr mykt smør
0,5 ts vaniljepulver/noen drøper vaniljeessens
1,5- 2 dl sukrinmelis
Saften av 1/2 sitron eller lime
Fremgangsmåte:
Rør sammen alle ingrediensene til glasuren og smør den på kaken.
Denne kaken kan gjerne nytes uten glasur. Evt. passer det godt å strø kokesjokolade, kanel eller melis over kaken. Kan også serveres med pisket krem.
Louise Petersen says
Er det kokosfiber = fedtreduceret kokosmel du bruger ?
gurogaarder says
Jeg bruker vanlig kokosmel – som er tørket og finmalt kokos (ikke fettredusert).
Hilsen Guro
Bjørg A-L says
Kan jeg erstatte fløte /kefir med kokosmelk eller noe annet melkefritt?
gurogaarder says
Hei Bjørg,
Ja, kokosmelk er en super erstatter til fløte eller kefir.
Hilsen Guro