Perfekt søndagsmiddag, som gjør seg selv mens du du gjør andre ting, som å gå en tur.
Dette kan også være middag du tilbereder for kommende dager. Denne retten krever minimalt av forarbeid eller oppfølging. Den godgjør seg på lav temperatur over 7-8 timer.
Andre fordeler med å bruke slow cooker, eller crock pot som det også heter (har ikke funnet norskt navn ennå) er at denne metoden får fram smakene på en helt unik måte og all næringen bevares. En annen fordel er at denne matlagingsmetoden krever mindre strøm sammenlignet med hva komfyren krever.
I denne retten stekes en hel, rå kylling sammen med noe grønnsaker, urter og krydder.
Ingredienser
- En hel kylling, ren og tørr
- Ca 2 dl olivenolje
- Salt og pepper
- 1 sitron, delt i båter
- 4 fedd hvitløk, knust/hakket
- Krydder eller ferske urter som timian, rosmarin, oregano
- 3-4 laurbærblad
- 1 løk, delt i båter
Fremgangsmåte
- Smør innsiden av crock potten med halvparten av olivenoljen
- Smør kyllingen inn med resten av olivenoljen
- Gni kyllingen inn med salt og pepper
- Putt sitron, hvitløk, laurbærblad og urtene/krydderet inn i kyllingen
- Legg løken i bunn av slow cookeren og legg kyllingen oppå uten at den kommer i kontakt med slow cooker-bunnen
- Legg på lokket og sett på svak varme (som regel velger man mellom svak/medium og høy temperatur).
- La retten godgjøre seg på lav temperatur i 7 – 8 timer eller til temperaturen inne i kyllingen er på ca 75 grader.
Serveres varm!
PS! Mye kan puttes inn i en kylling for å fremheve og variere smakene. Tips her kan være grønnsaker og frukt som fenikkel og epler, purre, basilikum, nellik… Prøv deg fram med det du har!
Få sunn og rask hverdagsmat
Vil du ha rask og enkel hverdagsmat som er sunn og god for hele familien, samtidig som den holder blodsukkeret stabilt?
Her kan du laste ned et helt hefte med oppskrifter!
Legg igjen en kommentar