Denne er «bankers» – enkel og rask og lage. Den kan lages sterkere ved å tilsette mer karripasta eller chili og mildere ved å redusere på dette. Barna mine synes denne oppskriften er passe «spicy». Det varierer også hvilke grønnsaker jeg bruker – ta det du har. Mye av «magien» ligger i kokosmelken.
Jeg serverer naturris, bokhvete eller quinoa ved siden. Det er også godt å spise denne retten som en suppe, gjerne med lavkarbobrød ved siden.
Dette er en stor posjon som fint kan halveres til en mindre husholdning 🙂
Tid: Ca. 20 min.
Karbohydrater: Vanskelig å regne ut nøyaktig når alt er blandet og i små biter, men vi beregner ca 5 gr karbo pr porsjon.
Innhold av karbo pr 100 gram for grønnsakene i denne oppskriften: Squash 3,1 gr.,Paprika 4,6 gr., Gul løk 9 gr., Ingefær 18 gr., Hvitløk 33 gr.
Kokosmelk: 6 gr karbo pr. 100 gr.
Ingredienser:
1 kg kyllingfilet
1 stor gul løk (eller to små)
3 fedd hvitløk (finhakket)
1 rød paprika
1 grønn paprika
1-2 squash
2 ss ferskrevet ingefær
salt og pepper
1 boks fet kokosmelk
2 ts rød karripasta (jeg bruker «Thai kitchen red curry paste»)
smør/olje til steking
gjerne friske urter som koriander, som tilsettes til slutt
Lime krystes over til slutt
Hvis du vil lage dette til en suppe tilsetter du mer kokosmelk og gjerne grønnsaksbuljong/vann. Smak til så det ikke blir for salt.
Fremgangsmåte:
- Kutt opp alle grønnsaker og skjær kyllingfileten i biter
- Surr løken og hvitløken i pannen i litt smør/olje til den er blank og fin, ha det over i en bolle
- Stek kyllingfiletene i smør til de er brunet på begge sider
- Ha grønnsakene opp i pannen sammen med kyllingen og la alt stekes sammen i noen minutter før du tilsetter løk og hvitløk
- Ha en kokosmelk og karripasta oppi og la altsmåkoke i noen minutter
- Kutt opp frisk koriander og ha på toppen
- Kryst frisk lime over ved servering 🙂
Legg igjen en kommentar