
Når jeg har stekt en hel kylling i slow cooker får jeg minst to middager og kanskje et par lunsj ut av kyllingen. I tillegg får jeg nydelig kraft som jeg bruker i denne gryteretten samt siler og heller på glass som fryses til senere bruk.
HER er oppskriften på hvordan tilberede hel kylling i slow cooker/crock pot.
Ingredienser
- 2-3 fedd hvitløk
- 1 gul løk og/eller 0,5 purre
- 1 chili
- 4-5 sjampinjonger
- 0,5 selerirot/ 2 pastinakk (evt. begge deler eller andre grønnsaker du har i hus)
- 1 paprika
- Cherrytomater, hermetiske i tomatlake eller ferske
- ca 3 dl kyllingkraft, gjerne den som kyllingen i slow cookeren har produsert
- 1 boks kokosmelk (helfet)
- 1-2 ts rød/grønn (jeg bruker 1 ts av hver) currypaste
- krydre etter smak med: salt (et par klyper bruker å holde), pepper, gurkemeie, timian, basilikum, spisskummen etc.
Fremgangsmåte
- Finhakk hvitløk, løk og chili. Fjerne frø fra chiliens indre hvis ikke du vil ha det spicy.
- Sett en stor kjele på platen. Ha et par spisesjeer olivenolje i bunn. Stek hvitløk, løk og chili på medium varme i noen minutter til det blir blankt.
- Tilsett oppskåret sjampinjong og la det steke litt
- Tilsett selerrot/pastinakk og rør god sammen
- Tilsett ca 3 dl kyllingkraft
- Tilsett boksen med hermetiske cherrytomater eller ferske cherrytomater
- I en bolle for seg blander du kokosmelken med currypasten før du har det oppi gryta
- Tilsett salt, pepper og annet krydder
- Ha oppi paprikaen i biter til slutt
- La det hele småkoke i noen minutter. Smak og juster evt. til med mer salt/krydder
Serveres rykende varm, gjerne med blomkålris og en neve ruccola salat.
HER er oppskriften på hvordan lage blomkålris i en fei!

Legg igjen en kommentar