Dette er en supersunn og god variasjon av den klassiske lasagne. Jeg har testet ut og flikket på denne oppskriften litt gradvis slik at hele familien skal like den. Aubergine er en grønnsak med litt eksotisk smak , og selv for mine barn som er glad i grønnsaker tok det noe tilvenning før de likte aubergine. Så prøv deg fram. Hvis du ikke får tak i aubergine kan du bruke squash isteden. Jeg bruker også å variere litt med å ha glutenfrie lasagneplater (laget av quinoa/ris) på hele/halve lasagnen i tillegg til aubergine.
Tid: ca 20 min. og ca 30 min steketid.
Antall: Holder til en middag for 5-6 personer. Oppskriften kan fint halveres.
Karbohydrater: Vi beregner 10 gram på en porsjon.
Ingredienser:
800 – 1000 gr karbonadedeig/kjøttdeig
2 auberginer
4 ss olivenolje
1 stor boks/ ca 800 gram hermetiske tomater i biter
1 liten boks/ca 170 gram tomatpure
1 dl kaldt vann
1 stor gul løk
2 stilker stangselleri
2 fedd hvitløk
1 ts oregano
Salt og pepper og evt. krydder og urter som basilikum, koriander, spisskummen, tørket paprika etc. Mye forskjellig krydder passer i denne retten så smak deg fram. Eller behold den «ren» på smak ved å kun bruke salt, pepper og oregano.
3-4 dl mozarella ost eller annen hvit ost til topping
Ostesaus:
425 gr Ricotta ost
3 store egg
3 dl revet parmesanost
Fremgangsmåte:
- Forvarm ovnen til 200 grader celsius.
- Vask og skjær aubergine opp i tynne skiver (ca 0,5 cm tykkelse). Legg dem på en bakepapirkledd stekeplate, pensle dem med olivenolje og krydre litt med salt og pepper. Stek aubergineskivene i ca 10 min. til de er myke og møre i konsistensen.
- Skjær løken i biter og finhakk hvitløken. Har du hvitløkspresse kan du isteden presse hvitløken opp i sausen litt senere.
- Stek løk og evt. hvitløk i stor kjele eller stekepanne i smør eller olivenolje.
- Ha hermetiske tomater og tomatpure oppi kjelen når løken er myk og gyllen.
- Stek karbonadedeig/kjøttdeig i en stor stekepanne (stek evt. i to omganger dersom stekepannen din er liten).
- Ha ferdigstekt kjøttdeig, oppskåret stangselleri, vann, oregano og evt annet krydder oppi gryta.
- La alt putre på svak varme mens du lager ostesausen:
- I en mellomstor bolle blander du sammen egg, ricottaost og revet parmesanost. Rør godt.
- Gjør klar en stor ildfast form (ca. 25 x 34 cm) gjerne smurt med litt smør.
- Legg lagene til lasagnen i følgende rekkefølge: saus, osteblanding, aubergine, osteblanding, saus før du topper med mozzarella eller annen hvitost. Ha ønsket krydder på toppen.
- Stekes midt i ovnen i ca 30 min eller til osten bobler.
Tips: Dersom du vil ha glutenfri lasagneplater i tillegg til aubergine så legger du i følgende rekkefølge: saus, osteblanding, aubergine, lasagneplater, osteblanding, saus, mozzarellaost.
Bon appetitt!
Legg igjen en kommentar