
Denne kaken er perfekt som kos av så mange grunner:
- Den er lavkarbo og defor snill for blodsukkeret og helsen generelt.
- Den er mektig og du føler deg fornøyd etter ett kakestykke (kanskje 2 :-))
- Den er rask og enkel å lage!
- Den inneholder mandler som er svært gunstig hvis du har diabetes. Forskning viser nemlig hvordan mandler kan bidra positivt i forhold til fastende blodsukker, økt insulinsensitivitet og redusert blodsukkerstigning etter et måltid.
- Mandler er også rikt på mineralet magnesium som senker stresshormonet kortisol, som jo er kjent for å øke blodsukkeret. I tillegg inneholder mandler enumettet fett som beskytter hjertet. I denne videoen forteller jeg mer om hvorfor dette er viktig for alle , men kanskje spesielt hvis du har diabetes.
- Men den viktigste årsaken til å bake denne kaken er at den smaker utrolig godt!

- Tid: 15 min forberedelse + 30 min i ovnen
- Antall: Dette gir en kake i rund springform, ca 24 cm i diameter.
- Karbohydrater: Mandler inneholder 7 gram karbo pr. 100 gram. Egg og kremfløte inneholder hhv. 1 og 2 gram karbo pr. 100 gram og sukrinmelis inneholder karbohydrater som ikke tas opp av kroppen og dermed ikke gir noen blodsukkerstigning.
Ingredienser:
- 4 store egg
- 230 gram mandler
- 100 – 150 gram sukrinmelis, avhengig av hvor søtt du vil ha det (smak det til)
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 180 grader. Gjør en rund kakeform klar med bakepapir i bunn.
- Pisk eggehvitene stive
- Ha en og en plomme oppi mens du rører forsiktig.
- Melis siktes inn
- Grovmal mandlene og velt dem forsiktig inn i egg og melisblandingen.
- Stekes midt i ovnen på 180 grader i 30 minutter.
- Avkjøl kaken på rist før du tar den ut av formen.
- Pynt gjerne kaken med pisket krem tilsatt litt vaniljesukker/ vaniljeessens. Ha på sesongens bær.

Hei den å super god og enkel ut. Men Tror du jeg heller kan bruke honning som søtning? Eventuelt noe annet ? Har en datter på 2 år, så jeg vil helst bruke så naturlig søtning som mulig
Hei Camilla!
Ja, du kan absolutt bruke honning istedenfor sukrin. Da ville jeg brukt flytende honning og blandet det forsiktig inn i mandelmassen helt til slutt (for å unngå at eggene «kollapser»).
Kos dere med kaken 🙂