Denne kaken er perfekt som kos av så mange grunner:
- Den er lavkarbo og defor snill for blodsukkeret og helsen generelt.
- Den er mektig og du føler deg fornøyd etter ett kakestykke (kanskje 2 :-))
- Den er rask og enkel å lage!
- Den inneholder mandler som er svært gunstig hvis du har diabetes. Forskning viser nemlig hvordan mandler kan bidra positivt i forhold til fastende blodsukker, økt insulinsensitivitet og redusert blodsukkerstigning etter et måltid.
- Mandler er også rikt på mineralet magnesium som senker stresshormonet kortisol, som jo er kjent for å øke blodsukkeret. I tillegg inneholder mandler enumettet fett som beskytter hjertet. I denne videoen forteller jeg mer om hvorfor dette er viktig for alle , men kanskje spesielt hvis du har diabetes.
- Men den viktigste årsaken til å bake denne kaken er at den smaker utrolig godt!
- Tid: 15 min forberedelse + 30 min i ovnen
- Antall: Dette gir en kake i rund springform, ca 24 cm i diameter.
- Karbohydrater: Mandler inneholder 7 gram karbo pr. 100 gram. Egg og kremfløte inneholder hhv. 1 og 2 gram karbo pr. 100 gram og sukrinmelis inneholder karbohydrater som ikke tas opp av kroppen og dermed ikke gir noen blodsukkerstigning.
Ingredienser:
- 4 store egg
- 230 gram mandler
- 100 – 150 gram sukrinmelis, avhengig av hvor søtt du vil ha det (smak det til)
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 180 grader. Gjør en rund kakeform klar med bakepapir i bunn.
- Pisk eggehvitene stive
- Ha en og en plomme oppi mens du rører forsiktig.
- Melis siktes inn
- Grovmal mandlene og velt dem forsiktig inn i egg og melisblandingen.
- Stekes midt i ovnen på 180 grader i 30 minutter.
- Avkjøl kaken på rist før du tar den ut av formen.
- Pynt gjerne kaken med pisket krem tilsatt litt vaniljesukker/ vaniljeessens. Ha på sesongens bær.
Camilla says
Hei den å super god og enkel ut. Men Tror du jeg heller kan bruke honning som søtning? Eventuelt noe annet ? Har en datter på 2 år, så jeg vil helst bruke så naturlig søtning som mulig
gurogaarder says
Hei Camilla!
Ja, du kan absolutt bruke honning istedenfor sukrin. Da ville jeg brukt flytende honning og blandet det forsiktig inn i mandelmassen helt til slutt (for å unngå at eggene «kollapser»).
Kos dere med kaken 🙂