Denne oppskriften gir 12 minipaier det tar ca 10 minutter å lage, pluss 10 – 15 min i ovnen. Supre å servere varme, men kan også kjøles ned, pakkes godt inn og oppbevares i kjøleskap i en uke. Eller du kan fryse dem for mye lengre varighet (ca. 2 mnd.). Kan varmes i ca. 30 sek. i mikroovn eller på 160 grader i 3-5 min.
Ingredienser
- 12 store egg
- 1,5 dl skinke i små terninger
- 1 dl norwegia/jarlsbergost i små treninger (kan bruke annen ost eller sløyfe dersom ikke tåler mejeriprodukter)
- 0,5 dl hakket rød paprika
- 0,5 dl persille
- 1 ss hakket gressløk(eller tørket)
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts grovkvernet sort pepper
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 160 gr c.
- Smør en muffinsform for 12 eller legg 12 papirformer sammen på en stekeplate. Jeg synes det beste er å putte papirformene oppi muffinsformen, for da holder de best på fasongen.
- Pisk sammen eggene i en stor bolle. Bland så i skinke, ost, persille, gressløk, salt og pepper.
- Hell eggeblandingen over i muffinsformene slik at de dekker ca ¾ av formen.
- Stek midt i ovnen i ca 10-15 min. til de er faste tvers gjennom.
Serveres gjerne varme med cherrytomater eller en frisk salat ved siden.
Få sunne små måltider, raskt og enkelt
Vil du ha flere sunne små måltider, ypperlig for travle dager eller dager du helst vil gjøre det enkelt? Last ned gratis oppskriftshefte her:
Legg igjen en kommentar