• Hjem
  • Blogg
  • Coaching
    • Diabetescoaching
    • Kontakt, Produkter og Pris
    • Kundehistorier
  • Kurs
    • Enklere liv med diabetes
  • Reiser
    • Reise og kurs: Matlaging og livskvalitet på den greske øya Ikaria
    • Reiser til Italia. Matlaging og sykling i Toscana
  • Diabetes
    • Fakta om diabetes
    • Forskjellen mellom metabolsk ketose og diabetisk ketoacidose
    • Forskning
    • Leve med diabetes
    • Diabetes og psykisk helse
    • Trening for kropp & sjel
  • Oppskrifter
    • Oppskrifter for diabetes
    • Middelhavets kosthold
    • De gode sukkeralternativene
    • Frokost
    • Lunch
    • Salater
    • Middag
    • Tilbehør
    • Bakverk og kaker
    • Festmat
    • Snacks & Godis
    • Trenger vi egentlig kosttilskudd?
  • Kontakt
    • Min historie
    • Hva sier noen av de jeg har jobbet med?
    • Kontakt, Produkter og Pris
    • Email
    • Facebook
    • YouTube

Diabetescoachen

Oppskrifter for diabetes

Bli inspirert!

Det er så mye god mat du kan nyte! 

Finn våre oppskrifter i toppmenyen på siden! Alt som legges ut er testet og godkjent av familien. 😀

 Alle har glede av sunn og god mat som holder blodsukkeret stabilt, og i tillegg gir masse næring og en fornøyd, mett mage.

Selv om vi bare har ett familiemedlem med diabetes så spiser hele familien stort sett det samme.

Vi har gått gradvis til verks og endret på mye av den maten vi spiste før. Les mer om vår historie her.

Kort fortalt har vi kastet ut halvfabrikata og annen ”fakefood” og spiser heller sunn og ordentlig mat laget fra bunn. Og dette trenger ikke å ta lang tid – ihvertfall ikke etterhvert som du lærer triksene! Ta en tur innom Tips & Triks (kommer) for innspill om de viktigste forandringene for å forberede til et mer diabetesvennelig kosthold.

I starten brukte jeg mye tid på kjøkkenet fordi jeg måtte omorganisere og prøve meg fram. Etterhvert etableres en ny rutine.

Dra nytte av det vi har lært!

Mitt mål er at sunn og diabetesvennlig mat skal være enkelt. Jeg jobber for forbedring, og aksepterer at det aldri blir perfekt!

Barna deltar på kjøkkenet. Espen har etterhvert blitt en god kokk.

Eva har laget seg en måltid fullt av god smak og næring

Vi er fortsatt i endring og lærer stadig noe nytt. Denne prosessen har gitt mye god erfaring som inspirerer videre. Blant annet holder vi oss mer friske nå enn før kostholdsendringen. Og når vi blir syke kommer vi oss fortere på beina igjen.

En av tingene vi har funnet ut i løpet av denne prosessen er at noen av oss fungerer bedre uten gluten, og andre er sensitive for melkeprodukter. Derfor baker vi glutenfritt brød og knekkebrød og har alltid mandel- og kokosmelk tilgjengelig. Vi kjøper også glutenfritt brød (ikke alltid vi har hjemmebakt), men det er desverre ofte både dårlig kvalitet og mye karbohydrater (sukker) i det.

Hverdagen er hektisk men vi prøver likevel å ha ro rundt måltidene, spesielt middagene. Det er en god anledning til å samles og prate sammen om stort og smått.

Det er også fysiologiske grunner til at vi burde stresse ned og ta oss god tid når vi spiser:

  • Fordøyelsen. Den starter i munnen ved at fordøyelsesensymer produseres når du tygger maten. I tillegg blir maten som er godt tygd lettere utnyttet til energi. Det betyr at mindre blir lagret som fett eller fortsetter ned i tarmen ufordøyd. Det siste kan gi både magesmerter og forstoppelse.
  • Metthetsfølelsen. Det tar ca 20 min fra vi starter å tygge maten til hjernen signaliserer ned til tolvfingertarmen at vi er mette.
  • Stressrespons i kroppen slår av forbrenningen. Når kroppen er mobilisert for aktivitet eller er urolig tar det sympatiske nervesystemet over i en slags ”fight og flight” respons. Denne er nedfelt i genene våre. Fokuser på å roe ned og puste godt helt ned i magen før og under måltidet. Du ønsker å slå av stress og på forbrenning når du skal spise.

Les mer om dette på bloggen min ”Tre måter å unngå overspising”

Mat er en stor og viktig del av livet vårt  –

tygg – smak – nyt – lev 

Enkel og sunn mat med mindre sukker som hele familien vil elske!


  • Hverdagsmat
  • Desserter
  • Hva skal du spise og hva skal du droppe!

Få sunn mat raskt og enkelt - som hele familien vil elske!

Holder blodsukkeret stabilt.

Gir overskudd og en lettere hverdag.


​Ja takk, send meg oppskriftsheftet!

Hei og velkommen :-)

Jeg heter Guro og er mamma, helseentusiast og naturelsker. Jeg har også et brennende engasjement for diabetes. Min sønn har diabetes, og dermed har vi det hele familien - på en måte... :-) Du kan leve VELDIG GODT med diabetes. Som sertifisert helsecoach, kulinarisk kokk, trenings- og yogainstruktør og snart en master i folkehelse, har jeg et spesielt fokus på å hjelpe familier som lever med diabetes. Mitt mål er å bidra til å skape gode mat- og livsstilsvaner for et sunt liv med stabilt blodsukker. Denne nettsiden skal være en ressurs for hjelp, inspirasjon og ny kunnskap i tillegg til å være et miljø hvor vi kan utveksle erfaringer. Her skal vi favne alt jeg savnet når vi fikk diabetes i familien for 7 år siden. :-) Les mer…

Kategorier

  • Bakverk
  • Blogg
  • Diabetes
  • Drikker
  • Festmat
  • Forskning
  • Frokost
  • Kaker
  • Lavkarbo
  • Lunch
  • Mellommåltid
  • Middag
  • Oppskrifter
  • Salater
  • Snacks & Godis
  • Tilbehør
  • Ukategorisert
  • Yoga og meditasjon

Skriv ut oppskriften

Følg meg på Facebook

Følg meg på Facebook

Siste innlegg

  • Ikaria, Hellas. Øya der folk glemmer å dø
  • Møt hverdagen med senkede skuldre!
  • Aubergine med Parmesanost (Parmigiana Di Melanzane)
  • Trenger vi egentlig kosttilskudd?
  • Bløtkake

Kontakt

 Guro Gaarder – diabetesCoach

E-post: diabetescoach@gurogaarder.no

Skype: gurogaarder

 

Copyright © 2023 · Guro Gaarder DiabetesCoach · Org.nr. 886402252

Copyright © 2023 · Glam Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

 

Laster kommentarer...