Pannekaker har vært en stor slager hos oss – og en slags nytelsesmat. Men de tradisjonelle pannekakene er jo fulle av hvitt mel og sukker – og er svært lite diabetesvennlig – eller helsevennlig for den saks skyld. Derfor var det viktig for meg å utvikle en pannekakeoppskrift som barna likte og som samtidig holder blodsukkeret stabilt. Jeg ønsket også å «bevise» for dem at å redusere karbohydratene ikke betyr at vi skal slutte å spise søt og god mat!
Jeg har prøvd mange forskjellige varianter av lavkarbo pannekaker. Og ender opp med denne, som egentlige er en av de enkleste.
Lavkarbopannekaker blir tykkere i konsistensen og må stekes litt lengre på svakere varme. Det er også lurt å bruke tyflonstekepanne fordi det da er lettere å snu dem.
Ingredienser:
Ca 10 små pannekaker
4 egg
3 dl creme fraiche/yoghurt naturell/kefir/kremfløte/kremost. Jeg bruker å variere og kombinere avhengig av hva jeg har. F.eks 50/50 yoghurt og kremost.
2 dl mandelmel, kokosmel, sesammel. Her også blander jeg litt av de forskjellige melsortene som er lave på karbohydrater. Mandelmel og sesammel setter minst smak.
1 ss fiberhusk
0,5 ts salt
1 ts bakepulver
Litt kanel, kardemomme og et par dråper vaniljeekstrakt etter smak
Fremgangsmåte:
- Bland alle ingrediensene godt sammen. Hvis røra blir for tørr tilsetter du mer creme fraiche/yoghurt naturell/kefir/kremfløte/kremost evt. vann/smeltet smør/olje. Blir den for våt tilsetter du mer mel.
- La den stå og svelle i ca 10 min før du steker.
- Bruk en tyflonpanne. Ha oppi litt smør/olje og stek små pannekaker. Da er det lettere å snu dem. PS Det er vanlig å ødelegge den første pannekaka (eller to) før man finner riktig steketemperatur og tykkelse 🙂
- Serveres med egg og bacon eller krem og bær. Det er også godt med fibersirup over.
Legg igjen en kommentar