Parpadelle er en lang flat og smal pasta fra Toscana. Den er formet slik for at mest mulig saus skal festes til overflaten og gjøre hver munnfull til en real «smaksbombe». Jeg serverer denne retten med spagettisquash og en kålpesto som er fyldig og rik på smak. Dette er en nydelig sommerrett. Den er både lett og fyldig på en gang og egner seg perfekt også som en forrett eller på et tapasbord.
Ingredienser
Grønnkålpesto:
5 dl grønnkål (uten stilk)
2,5 dl basilikumblader (uten stilk)
1,2 dl extra virgin olivenolje
0,5 ts salt
4 fedd hvitløk
Saften av 1 sitron
1 dl valnøtter/pistasjenøtter/pinjekjærner
Parpadelle med reker:
4 store squash
1-2 ss smør til steking
ca 5 dl tinede og skrellede reker
1 dl vann
Parmesanost
Fremgangsmåte:
Kålpesto:
- Bland sammen grønnkål, basilikum, sitronsaft, og salt i en blender/kjøkkenmaskin. Pulser frem til alt er kuttet opp pg blandet godt sammen.
- På lav hastighet blander du inn olivenoljen. Stopp innimellom og dytt pestoen ned fra sidene med en slikkepott.
- Bland inn hvitløk og nøtter til slutt og pulser frem til alt er blandet til en fyldig grønn masse. Smak på pestoen og tilsett eventuelt mer salt.
Parpadelle med reker:
- Bruk en grønnsaksskreller og skrell langs squashen for å få lange bånd til spagettisquashen. Du kan også bruke en spiralizer som vil gi mer spagettiformet resultat av squashen. Gjør dette med alle fire squashene og ha det oppi en bolle.
- Varm opp stekeplaten til medium temperatur og ha smør oppi. Tørk av rekene litt og legg dem i stekepannen. Ha litt salt og pepper over. La rekene få steke seg helt ferdige på en side (tar ca 2-3 min) før du snur dem.
- Ha ut rekene. Tilsett spagettisquashen og vannet (1 dl) legg på lokk og la det trekke i 2 min.
- Ta av lokket og tilsett rekene og grønnkålpestoen. Rør sammen med en stor klype slik at alt blir godt blandet.
- Bruk kjøkkenklypen til å rulle spagettisquash, pesto og reker sammen (som fuglereder) og ha over på tallerkenen.
- Ha revet parmesan og nykvernet sort pepper over og server.
Buon Appetito!
Legg igjen en kommentar