
Jeg har måttet prøve mye før jeg kom fram til lavkarbo pepperkaker som barna liker og som kunne bli våre nye tradisjonspepperkaker.
Vi liker krydder, og disse har en god aroma av jul! Jeg synes de er best uten melisglasur, men barna vil gjerne pynte dem – og samtidig få dem enda søtere.
- Tid: Ca. 20 min. + tiden det tar å forme pepperkakene.
- Steketid: 18 – 20 min.
- Antall: Ca 50 pepperkaker.
- Karbohydrater: Ca. 3g pr kake.
Ingredienser
- 9 dl mandelmel
- 3 dl sukrin
- ½ dl kokosmel
- 2 ts ingefærkrydder/pulver*
- 1 ss kanel*
- ½ ts kardemomme*
- ½ ts nellikpulver*
- en klype finmalt pepper*
- ½ ts salt
- 2 ts bakepulver
- 1 ts Xantan gum eller johannesbrødkjernemel (begge deler er naturlige fortykningsmidler)
- 2 store egg
- ½ dl smeltet smør
- 2 ss molasses (melasse) eller yakon sirup
- 1 ts vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 150 grader og dekk to stekeplater med bakepapir.
- I en stor bolle blander du mandelmel, sukrin, kokosmel, krydder (* Vi liker litt krydret smak på pepperkakene, men du kan redusere krydderet etter ønske) bakepulver, salt og xanthan gum/ johannesbrødkjernemel.
- Rør inn eggene, det smeltede smøret, molasses og vaniljeekstrakt og bland alt sammen til en deig.
- Del deigen i to. Legg den ene halvdelen på et stort matpapir. Legg et nytt matpapir over og kjevle deigen ut til en tynn flate mellom papirene. (se bildet under).
- Finn fram pepperkakeformene og rop på barna for hjelp 😉
- Legg pepperkakene på platene dekket med bakepapir og stek dem midt i ovnen i ca. 16 – 20 min.
- Gjenta prosedyren med resten av deigen. Det er mye lettere å kjevle denne deigen ut mellom matpapir.
- La de ferdigstekte pepperkakene ligge i 5 min. på platen før du tar dem over på en rist og lar dem kjøle seg helt ned.

Melisglasur
Ingredienser
- eggehvite fra to egg (eventuelt vann eller melk isteden)
- 1 dl sukrinmelis
- noen dråper sitron
Fremgangsmåte
Stivpisk eggehvitene og tilsett så sukrinmelis og sitron. Dette blir fin frosting som pynt kan festes på.
PS. Du kan evt. bruke melk/vann istedenfor eggehvite


Legg igjen en kommentar