Oppskriften fant jeg på «Ditch the carbs» og har utviklet den til å passe oss. Disse vafflene kan både bli en «pizza» eller en kake du for eksempel kan ha krem og bær på.
Denne porsjonen gir ca. 10 – 12 fyldige vafler.
Tid: 20- 30 min
Steketid: Stekes i vaffeljern noen minutter på hver side
Antall: ca 10 stk.
Karbohydrater: Vi beregner 5 gr. karbo pr vaffel.
Ingredienser:
10 egg
8 ss kokosmel
ca. 4 klyper salt
2 ts bakepulver
250 gr smør
6 ss fløte
100 gram raspet mild ost
2 ss krydder som oregano/italiensk krydder/rosemary etc. Eller 2 ss sukrinmelis, hvis du vil ha søte vafler
PS! Hvis du ikke tåler melk fra ku kan du erstatte fløten med fet kokosmelk, soya-, havre- eller mandelmelk.
Fremgangsmåte:
- Piske eggehvitene stive
- I en annen bolle blander du eggeplommene med kokosmel, salt, krydder/sukrin
- Smelt smøret og tilsett det oppi bollen med eggeplommer. Hell i gradvis mens du rører godt
- Ha også fløte og raspet ost oppi bollen
- Til slutt velter du eggehvitene forsiktig inn i røra. Prøv å beholde en luftig konsistens
- Ta litt smør i vaffeljernet og stek vaflene gyllenbrune

Espen lager seg gjerne en pizzavaffel.
Legg igjen en kommentar