Vi er glad i paier i denne familien 🙂 Også er det så greit når hele retten ligger i en form. Denne paien passer godt som søndagsmiddag en høstdag. Og server den gjerne til gjester med en sprø salat og et glass rødvin. Alle elsker denne retten (tør jeg påstå)! Toppingen er laget av blomkålmos med litt parmesanstrø over. Dette er en suveren erstatning til potetmos. Jeg har regnet ut at det er ca. 10 karbohydrater pr. porsjon med ferdig pai.
Ingredienser:
Shepherds Pie
500 gr lammekjøttdeig
1 rødløk
2 fedd hvitløk
400 gr hermetiske hakkede tomater
70 ml kraft fra storfe
grønnsaker som gulrøtter, stangselleri og erter
Extra virgin olivenolje
Blomkålmos
1 blomkål, kuttet i biter
55gr smør
30 ml krem-/matfløte eller kokosmelk (melken kan også droppes)
50 gr revet ost
salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte:
Shepherds Pie
- Varm opp en stekepanne og stek finhakket løk og hvitløk i olivenolje uten at det blir brunt eller tørt.
- Rør inn lammekjøttdeigen og stek til den er brunet.
- Bland så kjøttkraften, tomatene og de hakkede grønnsakene inn i fyllet. Rør godt sammen.
- La dette stå å putre uten lokk på svak varme i ca 10 min. Imens kan du lage blomkålmosen.
Blomkålmos
- Kok blomkålbitene i ca 8 min, til de er passe myke.
- Hell ut alt vann og la blomkålbitene ligge i kjelen uten lokk (så de ikke blir dvaske)
- Bland smør, fløte, salt og pepper sammen med blomkålen og mos det sammen. Jeg bruker en stavmikser. hvis du ikke skal ha melk kan du ha oppi litt smør (eventuelt klarnet smør)/ kokosmelk.
I en middels stor ildfast form tar du først paifyllet nederst. spre så blomkålmosen over før du strør revet ost på toppen.
Paien stekes på 180 gr.c i ca 20 – 30 min til osten er brun.
Bon appetite 🙂

Legg igjen en kommentar