Disse lavkarbo og glutenfrie sjokolade biscottiene har en dyp, ren smak av sjokolade og er sprøe og gode. Passer supert som kos med en kopp kaffe eller te.
Ingredienser:
2 store egg
1,5 dl sukrin gold eller tilsvarende lavkarbo søtning
1,2 dl smeltet smør
1 ts vaniljeekstrakt
6 dl mandelmel eller kvernede mandler
0,5 ts xanthan gum (eller annen stivelse som arrowroot, potetmel eller maismel)
2,5 dl usøtet kakao
1 ts natron
0,5 ts salt (havsalt eller annet salt av god kvalitet)
2 ts kanel
1,5 – 2 dl sjokoladebiter av kokesjokolade minst 70 % kakao (chockolate chips)
Evt hakkede nøtter
Fremgangsmåte:
1. Sett ovnen på 170 grader og gjør klar en stekeplate kledd med bakepapir.
2. I en bolle blander du egg, smeltet smør, sukrin eller annen søtning og vaniljeekstrakt godt sammen. I en annen bolle blander du sammen alle de tørre ingrediensene. Ha de tørre ingrediensene over i de våte og bland alt godt. Så har du sjokoladebiter og evt. nøtter oppi deigen.
3. Bland deigen sammen til en ball og kjevle den så ut til en stor flat enhet oppå stekeplaten (se bilde).
4. Stek midt i ovnen i ca 20 min. til lett brunet.
5. Ta den ut av ovnen og reduser varmen på ovnen til 135 grader.
6. Kjøl biscottiplaten ned i ca 10 minutter for du skjærer den opp i ruter som er ca 2-3 cm brede og 10-12 cm lange.
7. Sett biscotti rutene opp på langs på stekebrettet og stek videre i 20 – 30 min eller til de er sprøe.
Buon appetito!
Legg igjen en kommentar