Denne paien er perfekt for alle sjokoladeelskere! Den er tilpasset en lavkarbo livsstil men smaker himmelsk for alle og enhver som liker sjokolade.
Paiskallet er sprøtt og litt seigt med smak av sjokolade med kaffetoner, og sjokoladekremen er rik, mild og fyldig. Serveres gjerne med en raus klatt med krem og en kopp kaffe/te/ eller et glass whiskey/rødvin ved siden. 🙂
Tid: Ca. 25 min i forberedelser. Paien skal så stå kjølig i 6 timer.
Steketid: 12 – 15 min.
Antall: Gir en stor pai på ca 23 ca. i diameter.
Karbohydrater: Litt avhengig av hvilken sjokolade du velger. Vi beregner ca 10 – 15 karbohydrater på et stort stykke.
Ingredienser:
Paiskjell:
5 dl mandelmel
2 ss kokosmel
1 dl kakaopulver
0,5 ts natron
0,3 ts havsalt
1 ss honning
75 ml fibersirup gold
70 ml kokosolje eller smeltet smør
60 gr kokesjokolade (helst usøtet kokesjokolade med minst 70% kakao)
2 ts vaniljeekstrakt/-essens
Sjokoladefyll:
2 ss vann
3 strøkne ts gelatin (uten smak eller farge)
6 dl kokosmelk/helmelk
4 eggeplommer
1,75 dl maple syrup. Jeg bruker Lakanto sukkerfrie maple flavored syrup. Den er laget av Monk fruit og har 0,5 karbohydrater pr. spiseskje.
0,4 ts salt
110 gr kokesjokolade (helst usøtet kokesjokolade med minst 70% kakao)
1,5 ts vaniljeessens
3 dl stivpisket krem og høvlet kokesjokolade til pynt (Valgfritt)
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 175 grader celsius.
Paiskjell:
- Sikt sammen de tørre ingrediensene (mandelmel, kokosmel, kakaopulver, natron og salt) i en bolle eller i kjøkkenmaskinen.
- Resten av ingrediensene (honning, fibersirup, kokosolje/smør, kokesjokolade, vaniljeessens) tar du oppi en kjele og lar stå over lav varme til sjokoladen er smeltet. Rør alt godt sammen.
- Hell sjokoladeblandingen over i det tørre. La kjøkkenmaskinen blande alt godt sammen.
- Bruk fingrene til å presse deigen ut i en paiform (på ca 23 cm i diameter). Pass på å fordele deigen jevnt utover og opp rundt kanten.
- Stek paiskallet midt i ovnen i 12 – 15 min.
- La paiskallet kjøle seg ned på benken imens du lager sjokoladefyllet.
Sjokoladefyllet:
- Ha vannet i en liten bolle og strø gelatinen over.
- Ha kokosmelken/helmelken oppi en medium stor kjele på middels varme (ikke la det koke).
- Ha eggeplommene, maple syrup og salt i en bolle og rør det godt sammen.
- Temperer eggene ved å ha halvparten av den varme melken over i bollen. Pisk sammen mens du heller.
- Ha så alt tilbake i kjelen og la det stå over middels varme i ca 6 min. mens du hele tiden rører. Ikke la det koke opp.
- Hell så gelatinen over mens du hele tiden rører godt over middels varme. Når blandingen har blitt så tykk at den dekker baksiden av en skje er den klar.
- Hell blandingen gjennom en sil over i en bolle. Tilsett sjokoladen og vaniljeessensen. Rør sammen til en jevn masse uten klumper.
- Hell sjokoladefyllet over i det avkjølte paiskjellet og dekk paien med plastfolie.
- La paien stå i kjøleskapet i 6 timer til sjokoladefyllet er fast.
- La sjokoladepaien stå i romtemperatur i ca 15 – 20 min slik at den får riktig temperatur, før du serverer den med pisket krem og høvlet kokesjokolade på toppen.
Bon appetite!

Saftig sjokoladepai!
Legg igjen en kommentar