Dette er en god og sunn erstatning til spagettien laget av hvete/ris. Spagettigresskaret er rikt på vitamin C, B6, magnesium og kalium. En liten vitaminbombe til sammenligning med vanlig pasta som ikke inneholder annen næring enn stivelsesrike karbohydrater.
Denne spagettien er saftig og frisk uten egentlig å smake så mye, og det perfekte tilbehør til både kjøtt og fisk. Jeg serverer gjerne spagettigresskar til kjøttkaker og chili.
Tid: 40 min
Antall: Ett spagettigresskar holder lenge for en familie på 5. Ferdig stekt spagettigresskar kan fryses.
Karbohydrater: 7 gram pr. 100 gram frukt.
Ingredienser:
1 Spagettigresskar
2 ts olivenolje
Et par klyper salt
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 200 grader.
- Vask gresskaret og kutt av tuppen foran og bak før du deler den på langs. Skrap ut frøene.
- Gni olivenoljen over fruktkjøttet.
- Legg gresskarene med skallet opp, på et stekebrett dekket med stekepapir.
- Stekes midt i ovnen i 30 til 40 minutter til skallet er litt brunt og innholdet er mykt.
- Bruk gaffel til å ta gresskarspagettien ut av skallet.
- Serveres umiddelbart, gjerne med en klatt smør på toppen. Smakes til med pepper og evt. mer salt.
Legg igjen en kommentar