Spagettisquash er et friskt, sunt og veldig godt alternativ til vanlig spagetti!
Denne oppskriften er en av våre favoritter som tilbehør til kjøtt eller fisk. Den kan også tilsettes mer grønnsaker og spises som en vegetarrett.
For å lage perfekt spagettisquash trenger du et lite verktøy. Det er mange forskjellig varianter å få tak i. Jeg har en helt enkel Hand Held spiralizer fra Oxo som fungerer utmerket. Et lite googlesøk tok meg flere steder det kan kjøpes.
Tid: 15 – 20 min
Antall: 4 porsjoner
Karbohydrater: Definitivt lavkarbo! Squash inneholder 3 gram karbo pr 100 gram. Parmesanost har 4 gr. pr. 100 gr. og Hvitløk har 16 gram pr. 100 gram, og vi skal bare bruke noen fedd.
Ingredienser:
4 medium store squash
4 ss smør
4-5 store fedd hvitløk (mer eller mindre etter smak), most i en hvitløkspresse eller kuttet opp i små biter.
3 dl parmesanost (mer eller mindre etter smak), revet
2-3 klyper salt smakes til
Pepper smakes til
1 ts tupp med chilipulver (kan droppes)
Fremgangsmåte:
- Kutt squashen opp i spagettilignende strimler ved hjelp av grønnsaks spiralizer. Sett nudlene til side.
- Smelt smøret i en stekepanne, tilsett hvitløken. La det surre i et par minutter uten å bli brent.
- Ha spagettisquashen oppi pannen bland godt og la det koke sammen i ca 3 – 5 min. PS! Spagettisquashen blir gjennomkokt veldig raskt så pass på så den ikke blir overkokt. Den skal være «al-dente» det vil si litt sprø og med tyggemotstand. Blir den for mye kokt blir den fort vassen.
- Ta pannen av ovnen og ha parmesan ost, salt og pepper samt evt. chilipulver over.
- Serveres varm.
Legg igjen en kommentar