Dette er en rask og enkel hverdagsmiddag som alltid faller i smak. Den tar ikke mye lenger tid å lage enn en posesuppe, men den smaker så mye bedre og er så mye sunnere! Samtidig slipper du unna alle konserveringsmidler, smaksforsterkere, salt etc. som er i posesuppene.
Tid: 10 – 15 min.
Antall: Ca 6 store porsjoner
Karbohydrater: ca. 7 gr pr 100.
Ingredienser
1 gul løk
2 fedd hvitløk
2 bokser hermetiske tomater (totalt 800 gram)
1 liten boks tomatpure (140 gram)
1 dl fet kokosmelk
1 ts coconut aminos eller soyasaus
1 ss sukrinmelis
salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte
- Kutt løk og hvitløk opp i små biter.
- Smelt ca. 1 ts smør/ghee/kokosolje i kjelen og la løk og hvitløk surre til den er blank og myk.
- Tilsett hermetiske tomater og tomatpure.
- Småkok i noen minutter under omrøring.
- Ha i kokosmelk, coconut aminos/soyasaus, sukrin melis, salt og pepper og la det hele småkoke i et par minutter under omrøring.
- Ta kjelen av platen og bruk en stavmikser for å få en jevn suppe uten klumper.
- Server gjerne med kokt egg, kruspersille og litt finhakket soltørket tomat.
Legg igjen en kommentar