
Middelhavskostholdet er igjen kåret til det mest optimale for diabetes. I tillegg skal denne maten være den sunneste og mest helsebringende for oss alle generelt!
Mye av årsaken til dette er det høye inntholdet av grønnsaker, fiber og gode fettsyrer i denne matkulturen. Kosten er også preget av rene råvarer og enkel og ukomplisert tilbereding (lite prossesert-/ferdigmat).
Her er min favorittoppskrift på gresk tzatziki. Den passer like godt som tilbehør til fisk eller kjøtt som dressing på salaten.
Ingredienser
- 1 agurk
- 3 dl gresk yoghurt (naturell)
- 1-2 fedd hvitløk
- 1 -2 ss olivenolje, helst kaldpresset extra virgin
- en klype oregano, salt og pepper og evt. gressløk, dill eller annet krydder/ urter du har for hånden
Fremgangsmåte
- Finhakk eller mos hvitløk og bland den sammen med olivenolje og krydder
- Skyll og raspe agurken. Klem ut mye av fuktigheten med papir/kjøkkenhåndkle
- Bland agurken godt sammen med olje, hvitløk og krydderblanding og bland så inn den greske yoghurten
- Tzatzikien kan serveres direkte, men blir nesten enda bedre når den får stå og trekke litt før den nytes
Kali orexi (god appetitt) 🇬🇷


Legg igjen en kommentar